Individuell mobilitet i høgare utdanning
Individuell mobilitet i høgare utdanning (KA131) gir norske høgare utdanningsinstitusjonar moglegheit til å sende og ta imot studentar og tilsette på utveksling. Studentar kan reise på studie- og praksisopphald, medan tilsette kan reise på undervisnings- og opplæringsopphald.
Global mobilitet i høgare utdanning
Global mobilitet i høgare utdanning (KA171) gir norske høgare utdanningsinstitusjonar moglegheit til å sende og ta imot studentar og tilsette på utveksling til eller frå tredjeland som ikkje er assosierte med Erasmus+-programmet. Studentar kan reise på studie- og praksisopphald, medan tilsette kan reise på undervisnings- og opplæringsopphald.
Samarbeidspartnarskap
Samarbeidspartnarskap i Erasmus+ støttar utdanningssamarbeid i Europa som bidreg til å utvikle, utveksle og prøve ut nyskapande praksis, pedagogisk metode og/eller ulike læringsaktivitetar.
Innovasjonsallianser
Innovasjonsallianser er større europeiske samarbeidsprosjekter innen høyere utdanning og fag- og yrkesopplæring. Målet med innovasjonsallianser er å utvikle nyskapende utdanningstilbud som fremmer innovasjon og entreprenørskap innen utdanning og arbeidsliv.
Europeiske lærarakademi
Erasmus+ Teacher Academies er eit partnarskapsprogram med intensjon om å skapa nettverk som omfattar lærarutdanningsinstitusjonar og lærarorganisasjonar.
Fremtidsrettede samarbeidsprosjekt
Tiltaket støtter store, tverrnasjonale og tverrsektorielle prosjekt som jobber med å identifisere, teste, utvikle eller vurdere innovative tilnærminger, som kan ha potensiale til å gjøre europeisk utdanning og opplæring bedre. Grønn og digital omstilling er sentrale prioriteringer i utlysningen.
Erasmus Mundus felles masterprogram
Målet med dette tiltaket er å fremme fremragende kvalitet i høyere utdanning gjennom internasjonalisering og globalt samarbeid. Høyere utdanningsinstitusjoner kan gå sammen i et konsortium og søke om støtte til å opprette og drive et felles studieprogram på masternivå. Konsortium kan inkludere andre relevante partnere i utdanningssektoren, arbeidslivet eller liknende.
Kapasitetsbygging i høyere utdanning
Gjennom kapasitetsbyggingsprosjekter i Erasmus+ kan høyere utdanningsinstitusjoner og andre relevante organisasjoner, samarbeide om å modernisere og internasjonalisere høyere utdanning. Prosjektene er rettet mot institusjons- eller systemnivå i såkalte ikke-tilsluttede tredjeland, altså land utenfor EU og Norge.
Europeiske universiteter
Erasmus+ gir støtte til europeiske universitetsallianser som har høye ambisjoner å skape dyptgripende, innovative og omfattende samarbeid.
Jean Monnet
Jean Monnet-aktivitetene innenfor Erasmus+ skal bidra til å fremme kunnskap om og forståelse av EU, europeisk integrasjon og hvordan EU-institusjonene fungerer.
Erasmus+ politikkutviklingsprosjekt
Erasmus+ politikkutviklingsprosjekt skal understøtte EUs politikk på utdannings- og opplæringsfeltet.
Prosjektetableringsstøtte (PES) – sentraliserte tiltak
Er du ansatt i en organisasjon, institusjon eller bedrift kan du søke om støtte til å etablere et prosjekt under et av de sentraliserte tiltakene i Erasmus+.
Sist publiserte
Arrangementer
eTwinning-seminar for lærerutdannere: "Empowering Tomorrow’s Teachers: Inspiring Student Engagement for Global Citizenship with eTwinning"
Påmeldingsfrist: 31. oktober 2024 kl. 11.00Digitale læringsavtalar med Erasmus Without Paper. Ein workshop for nybegynnarar.
Påmeldingsfrist: 15. oktober 2024 kl. 07.00Digital og grønn omstilling i regionalt perspektiv - hvorfor samarbeide på tvers av landegrenser?
Påmeldingsfrist: 29. oktober 2024 kl. 09.00eTwinning-seminar for lærerutdannere: "Fostering citizenship education and European values through eTwinning for future teachers"
Påmeldingsfrist: 16. september 2024 kl. 10.00Frokostmøte: Europeiske universitetsallianser
Påmeldingsfrist:Erasmus+: Transnational contact seminar, KA220 Cooperation Partnerships: Idea development and exploring partnerships
Påmeldingsfrist: 11. september 2024 kl. 21.59Transnational Nordic seminar on capacity building with a cross-sectorial focus
Påmeldingsfrist: 4. september 2024 kl. 21.59Erasmus+: 18th edition of the International Tool Fair, #Tech-tonic Motions in Learning
Påmeldingsfrist: 25. juni 2024 kl. 10.00Webinar for nye partnerskap innen idrettssektoren
Påmeldingsfrist: 12. mai 2024 kl. 21.59Erasmusseminaret for høyere utdanning 2024
Påmeldingsfrist: 6. november 2024 kl. 22.59Ressurser og verktøy
Veiledningsvideoer for mobilitetsprosjekt i Erasmus+
Utviklet av: Direktoratet for høyere utdanning og kompetanseI disse videoene finner du informasjon om prosjektrapporteringssystemet Beneficiary Module.
Kvalitetstid - Kan en app bidra til å gjøre dagens sykepleierstudenter til morgendagens super-sykepleiere?
Utviklet av: Direktoratet for høyere utdanning og kompetanseSammen med et engelsk og et spansk universitet har Universitetet i Stavanger (UiS) fått tre millioner kroner fra EU sitt program for utdanning, Erasmus+, for å utvikle en app som er skreddersydd for sykepleiestudenter.
Europass
Utviklet av: EUEuropass er et gratis nettverktøy som du kan bruke til å dokumentere dine kvalifikasjoner, og planlegge din utdanning og karriere i Europa.
Eurydice
Utviklet av:Eurydice er eit europeisk nettverk av EU-medlemsland, Norge og Island. Nettverket samlar inn og spreier informasjon om utdanning i desse landa.
Kvalitetstid - Circle U - en ambisjiøs europeisk universitetsallianse
Utviklet av: Direktoratet for høyere utdanning og kompetanseUniversitetet i Oslo har fått 50 millioner kroner fra Erasmus+ for å utvikle et felles europeisk universitet sammen med universiteter i seks andre land.
Opplæringsmoduler for mobilitetsprosjekt i Erasmus+
Utviklet av: Direktoratet for høyere utdanning og kompetanseI disse modulene finner du opplæringsmoduler til mobilitetsprosjekter i Erasmus+.
Opplæringsmoduler for samarbeidspartnerskap i Erasmus+
Utviklet av:I disse modulene finner du opplæring og veiledning for samarbeidspartnerskap tildelt i 2022.
Erasmus+-håndboken
Utviklet av: Direktoratet for høyere utdanning og kompetanseNyttig informasjon om Erasmus+, for Erasmus+-koordinatorar
Kvalitetstid - Hvordan kan vi få til bedre sammenhenger mellom utdanning og forskning?
Utviklet av: Direktoratet for høyere utdanning og kompetansePå politisk nivå, både i Norge og innen EU, er det stor iver for å få til bedre koblinger mellom utdanning og forskning – og også bedre synergier mellom EUs programmer for henholdsvis utdanning og forskning: Erasmus+ og Horisont Europa.
Ressursar Erasmus+
Utviklet av: Direktoratet for høyere utdanning og kompetansePå denne sida har vi samla ulike ressursar for deg som planlegg å søke eller som har eit pågåande Erasmus+-prosjekt.
Aktuelt
Skal løfte elevers leseferdigheter gjennom internasjonalt samarbeid
Kan en spillplattform drevet av kunstig intelligens bidra til økt motivasjon for lesing?
Vil du jobbe med Erasmus+ som fagperson?
Vi trenger flere fagpersoner som har lyst til å vurdere søknader og sluttrapporter. Har du erfaring fra barnehage, skole, fag- og yrkesopplæring eller voksnes læring? Da er du velkommen til å sende oss en enkel søknad.
Erasmus+ 2024: Ekstra reisestipend til studenter
Utlysningene i Erasmus+-programmet for 2024 er klare. Blant nyhetene er ekstra reisestipend til studenter innen høyere utdanning.
UiB er årets Erasmusinstitusjon 2023
Universitetet i Bergen får heder for sitt strategiske arbeid med Erasmus+-programmet og kåres til årets Erasmusinstitusjon 2023.
Over 400 millioner kroner tildelt i Erasmus+
I år har vi tildelt over 400 millioner kroner til norske institusjoner for å gjennomføre ulike tiltak i regi av Erasmus+. Tildelingen er i euro, og fordeler seg slik: drøyt 31 millioner euro til mobilitetstiltak og 6,4 millioner euro til samarbeidsprosjekter.
– Gjør lærerstudentene bedre rustet
Fire prosjekter med norsk deltakelse får 15,5 millioner hver over 3 år for å heve kvaliteten i lærerutdanningene.
Nå drar studentene på utveksling igjen
– Det er gledelig å se at antall studenter som drar på utveksling er tilbake på nivå med før pandemien, sier assisterende direktør i HK-dir, Gro Tjore.
EUs sanksjoner mot Ungarn: Konsekvenser for Erasmus+-prosjekter
EU har innført sanksjoner mot Ungarn. Det betyr blant annet at en rekke ungarske institusjoner er blokkert fra å motta midler gjennom Erasmus+.
Erasmus+ 2023: Øker budsjettet med 120 millioner euro
Utlysningene i Erasmus+-programmet for 2023 er klare. Økt budsjett skal blant annet støtte tiltak knyttet til krigen i Ukraina.
Studenter som drar på utveksling basert på faglig motivasjon, er mest fornøyde
Det kommer frem i en stor undersøkelse av nordiske Erasmus-studenter, som er gjennomført av forskere fra Uppsala universitet.
Prosjekteksempler
Skal løfte elevers leseferdigheter gjennom internasjonalt samarbeid
Kan en spillplattform drevet av kunstig intelligens bidra til økt motivasjon for lesing?
Gåfotball holder gamlingene friske
– Denne treningen er så lystbetont. Vi holder oss friske og i form. Det handler om livskvalitet, sier Stig H. Christensen (71) og smiler.
Hvordan lykkes med prestisjetunge tiltak i Erasmus+?
– Det må være en god idé, et godt partnerskap – og ikke minst: Det må være morsomt å jobbe med! Få Rolf Aslaksrud Kristiansens beste råd for å lykkes med din EU-søknad.
Skapte helt nytt undervisningsopplegg med Erasmus+
Det fantes ikke pensum eller undervisningsopplegg på Mikhail Fominykh sitt fagfelt. Med støtte fra Erasmus+ utviklet NTNU-forskeren kurs og skrev læreboka som manglet.
Hva er en BIP og hvordan lykkes med gjennomføringen?
Sammen med sine internasjonale partnere har Politihøgskolen utviklet et praktisk kurs som skal gjøre studentene bedre rustet til å møte utfordrende situasjoner.
Øvingsapp i sykepleierutdanningen
Med midler fra Erasmus+ har Universitetet i Stavanger utviklet en app som veileder sykepleierstudenter i praktiske prosedyrer som å sette sprøyter. Målet er å forberede studentene før de skal ut i praksis.
Utvikler digitale læringsressurser for dirigenter over hele verden
Prosjektet ConductIT skal utvikle digitale læringsressurser for musikkdirigenter over hele verden.