Aktuelt

Søk etter artikkel
17.11.2020

– Vi skal bli best i verden på akvakultur

Trøndelag fylke har fått 50 millioner kroner fra EU for å bli best på akvakultur: – Vi skal utvikle yrkesskoler til å bli regionale kunnskapssentre: Verdensklasse for nyskaping og entreprenørskap, sier Dag Willmann.

Les artikkelen
13.11.2020

Stor interesse for akkreditering i nye Erasmus+

– Til tross for at verden står midt i en koronapandemi, er internasjonalt samarbeid høyt på agendaen. Det er gledelig å se, sier fagdirektør Vidar Pedersen i Diku.     

Les artikkelen
04.11.2020

Bli med på Erasmusseminaret 2020

Velkommen til Erasmusseminaret 2020 for universitets- og høyskolesektoren. Vi har satt sammen et spennende program som skal gi deg inspirasjon og påfyll av kunnskap – og muligheter til å bygge nettverk. 

Les artikkelen
07.10.2020

Fortsatt norsk deltakelse i Erasmus+

– Diku er glad for at regjeringen går inn for at Norge skal delta i neste fase av Erasmus+-programmet, som begynner i 2021. 

Les artikkelen
30.09.2020

Digitalt samarbeid til det beste for brukeren

Hvordan kan kunnskapssektoren samarbeide mer digitalt og slik tilby enda bedre tjenester? En ny rapport ser på forslag til løsninger som kan gjøre livet lettere for ulike brukergrupper, deriblant utvekslingsstudenter.  

Les artikkelen
28.09.2020

Hvordan bli en god prosjektleder?

Hva er det viktig å tenke på når du skal lede et prosjekt i Erasmus+? Psykiater Anna Baran er koordinator for et omfattende Erasmus+ prosjekt innen forebygging av selvmord i Europa. Her deler hun sine beste prosjektleder-tips.

Les artikkelen
22.09.2020

Bli med på Erasmus+-uken for grunnopplæringen 2020

Velkommen til digital Erasmus-uke 12. – 16. oktober. For alle som deltar på Erasmus-prosjekter innen skole, barnehage, fag- og yrkesopplæring samt voksnes læring. Deltar du ikke, men er nysgjerrig? Velkommen til deg også. 
 

Les artikkelen
10.09.2020

Digital konferanse om internasjonalt samarbeid

Frå 14. til 16. oktober kan du velja i meir enn 50 digitale sesjonar om internasjonalisering av utdanning, arrangert av EAIE. 

Les artikkelen
08.09.2020

Flere prestisjefylte tildelinger til norske institusjoner

– Det er gledelig å se at norske institusjoner stadig gjør det bedre i konkurransen på europeisk nivå, sier fagdirektør for europeisk utdanningssamarbeid i Diku, Vidar Pedersen. 

Les artikkelen
27.07.2020

Ekstra utlysning til strategiske partnerskap i Erasmus+

I forbindelse med Covid 19-pandemien lyser Europakommisjonen ut ekstra midler innen tiltaket strategiske partnerskap. Norske utdanningsaktører kan søke støtte gjennom Diku. Søknadsfrist: 29. oktober 2020, klokken 12.

Les artikkelen
09.07.2020

Tre norske høyere utdanningsinstitusjoner mottar prestisjetung EU-støtte

UiO, NHH og NTNU har fått innvilget sine søknader i tiltaket Europeiske universiteter. Sammen med europeiske samarbeidspartnere skal de utvikle en felles langtidsstrategi for utdanning, styrke koblingen mellom utdanning, forskning og innovasjon og tilby grader som kombinerer studier i flere land.

Les artikkelen
15.06.2020

Gjør deg klar for nye Erasmus+

Når det nye Erasmus-programmet lanseres i 2021 vil det være større, bredere og åpne opp for flere muligheter enn dagens program. – Det er muligheter aktørene i utdanningssektoren bør benytte seg av, mener fagdirektør for europeisk utdanningssamarbeid i Diku, Vidar Pedersen.   

Les artikkelen
07.05.2020

Internasjonalt samarbeid viktigere enn noen gang

Norges deltagelse i EUs rammeprogram for forskning og utdanning lønner seg. – Vi henter mye penger hjem fra Horisont 2020, og stadig flere unge får internasjonal erfaring gjennom Erasmus+, sier forsknings- og høyere utdanningsminister, Henrik Asheim.  

Les artikkelen
06.05.2020

– EU-deltakelse helt avgjørende

– Det er helt avgjørende for norske bedrifter at vi deltar fullt ut i Horisont Europa, i Digital Europe og i Erasmus+, og gjerne flere av EUs forskningsprogrammer, sier direktør for politikk i NHO, Mari Sundli Tveit.

Les artikkelen
06.05.2020

Hvordan lykkes med synergier mellom utdanning, forskning og innovasjon?

– Vi må samarbeide enda tettere, mener Forskningsrådets administrerende direktør, John-Arne Røttingen. – Helt enig, sier Diku-direktør Harald Nybølet.  

Les artikkelen
03.05.2020

Betydningen av EUs rammeprogrammer - lansering av Tilstandsrapport for høyere utdanning 2020

Norges deltakelse i de europeiske utdannings- og forskningsprogrammene er tema når Diku i samarbeid med Kunnskapsdepartementet lanserer Tilstandsrapport for høyere utdanning 2020. 

Les artikkelen
27.03.2020

Koronasituasjonen og Dikus tjenester

Diku har samlet informasjon om hvordan koronasituasjonen påvirker pågående prosjekter som vi finansierer, arrangementer i regi av Diku, søknadsfrister o.l. 

Les artikkelen
04.02.2020

Utsatt søknadsfrist for Erasmus+

På grunn av tekniske problemer med søknadsskjemaet har EU-kommisjonen besluttet å utsette fristen for de første Erasmus+-utlysningene. 

Les artikkelen
30.01.2020

Brexit - hva skjer?

Siste oppdatering: Storbritannias utmeldingsavtale med EU er godkjent av Europaparlamentet. Det betyr at Storbritannia vil delta på vanlig måte i Erasmus+-programmet ut programperioden.  

Les artikkelen
17.01.2020

Unik kartlegging av innovative undervisningsopplegg

Høsten 2017 fikk prosjektet PECK to millioner kroner til å kartlegge og utvikle innovative arbeidsformer i naturfag, matematikk og morsmål. Resultatet er en bok full av inspirasjon til konkrete og praktiske undervisnings-opplegg. 

Les artikkelen
Vis mer