Rekordtildeling: Over 253 millioner kroner til utveksling i Erasmus+
Publisert: 4. mai 2022– Det viser at sektoren har våknet til live etter pandemien, sier fagdirektør for europeisk utdanningssamarbeid, Vidar Pedersen.
Årets tildelinger innen mobilitet er klare. Til sammen er det delt ut over 253 millioner kroner.
– Under pandemien har det vært få som har kunnet dra på utveksling, og de som har reist, har for det meste reist til Europa. Det betyr at andelen norske studenter som bruker Erasmus+-programmet når de drar på utveksling, har vært høyere enn noensinne, og vi er spente på om denne trenden vil fortsette, sier Pedersen.
NTNU med størst tildeling
Innen høyere utdanning er det tildelt drøye 131 millioner kroner (EUR 13 155 884 ).
Totalt sett har institusjonene søkt om 7 346 studentmobiliteter, noe som er en økning på 37 prosent sammenlignet med 2021. Når det gjelder ansattmobilitet, har institusjonene søkt om til sammen 1 681 mobiliteter. Det er en økning på 11 prosent sammenlignet med tallene i 2021.
Det er NTNU som har fått tildelt flest midler, etterfulgt av NHH, UiB og UiO.
Tildelinger i global mobilitet blir gjort i midten av juni.
Vil ha flere nykommere
Innen grunnopplæringen er det tildelt drøye 122 millioner kroner (EUR 12 262 376).
– Vi er svært fornøyde med tallene fra søkere som har fått akkreditering. Vi er også fornøyde med en oppgang i antall enkeltstående mobilitetsprosjekter fra ikke-akkrediterte søkere, selv om vi her kunne ønsket enda flere nykommere, kommenterer Pedersen.
Innen barnehager, grunnskoler og videregående opplæring (studiespesialiserende) er det totalt 79 akkrediterte institusjoner. 63 av dem har søkt om midler. Innen fag- og yrkesopplæringen har 41 av 68 akkrediterte institusjoner søkt om midler ved årets utlysning.
– Innen voksnes læring ønsker vi oss flere akkrediterte organisasjoner, og vil jobbe for å mobilisere flere kommunale voksenopplæringsinstitusjoner til enkeltstående mobilitetsprosjekter.