Akkreditering for mobilitet
Akkreditering for mobilitet rettar seg mot aktørar som regelmessig ønsker å sende elevar, lærlingar, deltakarar i vaksne si læring, fagskulestudentar eller tilsette på eit læringsopphald i utlandet. Ordninga gir tilgang til finansiering av mobilitetsaktivitetar over lengre tid.
Småskalapartnarskap
Småskalapartnarskap (KA210) rettar seg mot søkarar som ønsker å ta steget mot eit europeisk samarbeid innan utdanning og kompetanseutvikling. Tiltaket passar difor særleg for nye og uerfarne søkarar til Erasmus+-programmet.
Samarbeidspartnarskap
Samarbeidspartnarskap i Erasmus+ støttar utdanningssamarbeid i Europa som bidreg til å utvikle, utveksle og prøve ut nyskapande praksis, pedagogisk metode og/eller ulike læringsaktivitetar.
Enkeltståande mobilitetsprosjekt
Enkeltståande mobilitetsprosjekt rettar seg mot aktørar som ønsker å sende elevar, lærlingar, deltakarar i vaksne si læring, fagskulestudentar eller tilsette på eit læringsopphald i utlandet. Tiltaket er tilpassa dei som søker om midlar frå Erasmus+ for første gong, men kan òg vere eit godt alternativ om ein berre ønsker å delta ei avgrensa mengd gonger.
Sist publiserte
Tilskuddsutlysninger
Arrangementer
Digital og grønn omstilling i regionalt perspektiv - hvorfor samarbeide på tvers av landegrenser?
Påmeldingsfrist: 29. oktober 2024 kl. 09.00Søkerveiledning: Erasmus+ småskalapartnerskap
Påmeldingsfrist: 23. september 2024 kl. 10.00Transnational Nordic seminar on capacity building with a cross-sectorial focus
Påmeldingsfrist: 4. september 2024 kl. 21.59Erasmus+ tematisk seminar om mobilitet for praksis og lærlinger i Europa
Påmeldingsfrist: 17. juni 2024 kl. 10.00Erasmus+: Thematic seminar on apprenticeship mobility in Europe
Påmeldingsfrist: 25. juni 2024 kl. 10.00Erasmus+: 18th edition of the International Tool Fair, #Tech-tonic Motions in Learning
Påmeldingsfrist: 25. juni 2024 kl. 10.00Seminar om Erasmus+ i grunnopplæringen 2024
Påmeldingsfrist: 1. september 2024 kl. 21.59Webinar for nye partnerskap innen idrettssektoren
Påmeldingsfrist: 12. mai 2024 kl. 21.59Søkerwebinar Erasmus+: Mobilitet innen grunnopplæring og idrett
Påmeldingsfrist: 31. januar 2024 kl. 22.59Ressurser og verktøy
Informasjonsmoduler for småskalapartnarskap i Erasmus+
Utviklet av: Direktoratet for høgare utdanning og kompetanseHer finn du informasjon om småskalapartnarskap i Erasmus+.
Veiledningsvideoer for mobilitetsprosjekt i Erasmus+
Utviklet av: Direktoratet for høyere utdanning og kompetanseI disse videoene finner du informasjon om prosjektrapporteringssystemet Beneficiary Module.
Mobility Tool
Utviklet av: Direktoratet for høyere utdanning og kompetanseMobility tool+ (MT+) er et verktøy utviklet av Europakommisjonen for prosjektstyring.
Prosjekteksempler småskalapartnerskap Erasmus+
Utviklet av: Direktoratet for høyere utdanning og kompetanseI denne PDF-en finner du ulike eksempler på hvordan et småskalapartnerskap kan se ut.
Europass
Utviklet av: EUEuropass er et gratis nettverktøy som du kan bruke til å dokumentere dine kvalifikasjoner, og planlegge din utdanning og karriere i Europa.
Eurydice
Utviklet av:Eurydice er eit europeisk nettverk av EU-medlemsland, Norge og Island. Nettverket samlar inn og spreier informasjon om utdanning i desse landa.
Opplæringsmoduler for mobilitetsprosjekt i Erasmus+
Utviklet av: Direktoratet for høyere utdanning og kompetanseI disse modulene finner du opplæringsmoduler til mobilitetsprosjekter i Erasmus+.
Opplæringsmoduler for samarbeidspartnerskap i Erasmus+
Utviklet av:I disse modulene finner du opplæring og veiledning for samarbeidspartnerskap tildelt i 2022.
Erasmus+-håndboken
Utviklet av: Direktoratet for høyere utdanning og kompetanseNyttig informasjon om Erasmus+, for Erasmus+-koordinatorar
Ressursar Erasmus+
Utviklet av: Direktoratet for høyere utdanning og kompetansePå denne sida har vi samla ulike ressursar for deg som planlegg å søke eller som har eit pågåande Erasmus+-prosjekt.
Aktuelt
Skal løfte elevers leseferdigheter gjennom internasjonalt samarbeid
Kan en spillplattform drevet av kunstig intelligens bidra til økt motivasjon for lesing?
Får pris for sitt internasjonale arbeid
- Det er kjekt med anerkjennelse, men for oss er det viktigste at prosjektene våre i eTwinning og Erasmus+ engasjerer og utvikler skolen og nærmiljøet vårt, sier lærer Renate Furenes ved Sviland skule. Barneskolen i Sandnes kan smykke seg med eTwinning School Label for 2023-24 og prisen for beste norske eTwinning-prosjekt.
Vil du jobbe med Erasmus+ som fagperson?
Vi trenger flere fagpersoner som har lyst til å vurdere søknader og sluttrapporter. Har du erfaring fra barnehage, skole, fag- og yrkesopplæring eller voksnes læring? Da er du velkommen til å sende oss en enkel søknad.
Erasmus+ 2024: Ekstra reisestipend til studenter
Utlysningene i Erasmus+-programmet for 2024 er klare. Blant nyhetene er ekstra reisestipend til studenter innen høyere utdanning.
Over 400 millioner kroner tildelt i Erasmus+
I år har vi tildelt over 400 millioner kroner til norske institusjoner for å gjennomføre ulike tiltak i regi av Erasmus+. Tildelingen er i euro, og fordeler seg slik: drøyt 31 millioner euro til mobilitetstiltak og 6,4 millioner euro til samarbeidsprosjekter.
– Gjør lærerstudentene bedre rustet
Fire prosjekter med norsk deltakelse får 15,5 millioner hver over 3 år for å heve kvaliteten i lærerutdanningene.
EUs sanksjoner mot Ungarn: Konsekvenser for Erasmus+-prosjekter
EU har innført sanksjoner mot Ungarn. Det betyr blant annet at en rekke ungarske institusjoner er blokkert fra å motta midler gjennom Erasmus+.
Erasmus+ 2023: Øker budsjettet med 120 millioner euro
Utlysningene i Erasmus+-programmet for 2023 er klare. Økt budsjett skal blant annet støtte tiltak knyttet til krigen i Ukraina.
40 millioner kroner for å bli best på havvind
Fagskolen Rogaland og Energy Innovation har sammen med partnere i Europa fått 40 millioner kroner til et stort europeisk samarbeid innen havvind: – Vi skal sørge for at kompetansen blir utviklet i tråd med næringens behov, sier Leif Kjetil Knudsen, avdelingsleder for utvikling og kvalitet ved Fagskolen i Rogaland.
Rekordtildeling: Over 253 millioner kroner til utveksling i Erasmus+
– Det viser at sektoren har våknet til live etter pandemien, sier fagdirektør for europeisk utdanningssamarbeid, Vidar Pedersen.
Prosjekteksempler
Skal løfte elevers leseferdigheter gjennom internasjonalt samarbeid
Kan en spillplattform drevet av kunstig intelligens bidra til økt motivasjon for lesing?
Gåfotball holder gamlingene friske
– Denne treningen er så lystbetont. Vi holder oss friske og i form. Det handler om livskvalitet, sier Stig H. Christensen (71) og smiler.
Hvordan lykkes med prestisjetunge tiltak i Erasmus+?
– Det må være en god idé, et godt partnerskap – og ikke minst: Det må være morsomt å jobbe med! Få Rolf Aslaksrud Kristiansens beste råd for å lykkes med din EU-søknad.