Hopp til hovedinnhold

Det starter med deg!

Vi trenger folk som ønsker å bidra til å gjøre verden til et litt bedre sted. For å kunne klare det må vi samarbeide, men noen må gå foran. På denne siden finner du eksempler på hva andre har fått til gjennom Erasmus+. Er du med? Det starter nemlig med deg!

Sist oppdatert : 1. februar 2024

Er du klar for å samarbeide med kollegaer i andre land? Erasmus+ støtter mobilitet og samarbeidsprosjekter i hele utdanningsløpet.

Hva er en BIP og hvordan lykkes med gjennomføringen?

Tre mannlige og en kvinnelig politistudenter står foran en vegg og smiler mot kamera

Sammen med sine internasjonale partnere har Politihøgskolen utviklet et praktisk kurs som skal gjøre studentene bedre rustet til å møte utfordrende situasjoner.

Kurset er utviklet med midler fra Erasmus+ og ordningen blandet intensivprogram (BIP).

– En gavepakke til norsk skole

Kvinne står ute med skog i bakgrunn mens hun smiler mot kamera

Hvordan gjøre elevene rustet for livet og samtidig sikre seg de beste lærerne? Ved Ingieråsen ungdomsskole har de funnet svaret.

Slik lykkes du med sentraliserte tiltak i Erasmus+

To mannlige og to kvinnelige studenter snakker sammen rundt et bord.

– Det må være en god idé, et godt partnerskap – og ikke minst: Det må være morsomt å jobbe med! Få Rolf Aslaksrud Kristiansens beste råd for å lykkes med din EU-søknad.

- Jeg brenner for internasjonalt samarbeid!

Kvinne smiler mot kamera med et uteområde i en barnehage i bakgrunnen

Barnehagesjef Hilde Ersvær har involvert hele 1500 barn og nesten 300 ansatte i internasjonalt samarbeid. Hun anbefaler flere å søke Erasmus+ for å utvikle norske barnehager.

Er du leder for en barnehage? Visste du at Erasmus+ har utrolig mange muligheter for dine ansatte, barna og utviklingsarbeidet i barnehagen?

Les Hildes 7 tips for å komme i gang med Erasmus+-prosjekter

Erasmus+ Idrett: Gåfotball holder gamlingene friske

To eldre menn med fotballtrøye

Walking Football League er et europeisk samarbeid med støtte fra Erasmus+ Idrett. Partnerne har fått hele 400.000 euro (4 millioner kroner) i støtte over tre år (2021-2023). Det overordnede målet er å øke deltakelse i fysisk aktivitet for personer over 50 år gjennom gåfotball.

Erasmus+ kan endre liv

Kvinne med briller smiler mot kamera. Uklar bakgrunn.

Hvert år sender Marte Lundberg elever og lærere fra Lofoten ut i Europa, finansiert av Erasmus+. Opplevelsene endrer både elevene, lærerne og skolen. – Det er veldig gøy å se den utviklingsreisen de har.

Barnehage styrker inkluderingen med Erasmus+

Profilbilde av kvinne som smiler mot kamera.

Bruk av roboter og animasjonsfilmer gjør det enklere for alle barna i Solheimslien barnehage å bli inkludert i lek og andre aktiviteter – uavhengig av språk. Barnehagelærer Mariell Wilhelmsen Vågen takker Erasmus+ for muligheten personalet har fått til å øke sin digitale kompetanse.

Les mer om hvordan barnehagen øker den digitale kompetansen

Utvikler seg selv og skolen med Erasmus+

Mann med skjegg ser inn i kamera og smiler

– Når jeg snakker med lærere og ledere som leter etter måter å utvikle skolen på, anbefaler jeg alltid Erasmus+, sier Wayne Kelly, lærer ved Folkeuniversitetet.

Les mer om hvordan Wayne Kelly gjorde det

Skapte helt nytt undervisningsopplegg med Erasmus+

Mann med tversoversløyfe ser mot kamera med et lite smil

Det fantes ikke pensum eller undervisningsopplegg på Mikhail Fominykh sitt fagfelt. Med støtte fra Erasmus+ utviklet NTNU-forskeren kurs og skrev læreboka som manglet selv.