Hopp til hovedinnhold

Det starter med deg!

Vi trenger folk som ønsker å bidra til å gjøre verden til et litt bedre sted. For å kunne klare det må vi samarbeide, men noen må gå foran. På denne siden finner du eksempler på hva andre har fått til gjennom Erasmus+. Er du med? Det starter nemlig med deg!

La deg inspirere!

Hva er en BIP og hvordan lykkes med gjennomføringen?

Sammen med sine internasjonale partnere har Politihøgskolen utviklet et praktisk kurs som skal gjøre studentene bedre rustet til å møte utfordrende situasjoner.

– En gavepakke til norsk skole

Hvordan gjøre elevene rustet for livet og samtidig sikre seg de beste lærerne? Ved Ingieråsen ungdomsskole har de funnet svaret.

Slik lykkes du med sentraliserte tiltak i Erasmus+

– Det må være en god idé, et godt partnerskap – og ikke minst: Det må være morsomt å jobbe med! Få Rolf Aslaksrud Kristiansens beste råd for å lykkes med din EU-søknad.

Driver Erasmus+-prosjekter i stor skala

Barnehagesjef Hilde Ersvær har involvert hele 1500 barn og nesten 300 ansatte i internasjonalt samarbeid. Hun anbefaler flere å søke Erasmus+ for å utvikle norske barnehager.

Erasmus+ Idrett: Gåfotball holder gamlingene friske

– Denne treningen er så lystbetont. Vi holder oss friske og i form. Det handler om livskvalitet, sier Stig H. Christensen (71) og smiler.

Erasmus+ kan endre liv

Hvert år sender Marte Lundberg elever og lærere fra Lofoten ut i Europa, finansiert av Erasmus+. Opplevelsene endrer både elevene, lærerne og skolen.

Barnehage styrker inkluderingen med Erasmus+

Bruk av roboter og animasjonsfilmer gjør det enklere for alle barna i Solheimslien barnehage å bli inkludert i lek og andre aktiviteter – uavhengig av språk. Barnehagelærer Mariell Wilhelmsen Vågen takker Erasmus+ for muligheten personalet har fått til å øke sin digitale kompetanse.

Utvikler seg selv og skolen med Erasmus+

– Når jeg snakker med lærere og ledere som leter etter måter å utvikle skolen på, anbefaler jeg alltid Erasmus+, sier Wayne Kelly, lærer ved Folkeuniversitetet.

Skapte helt nytt undervisningsopplegg med Erasmus+

Det fantes ikke pensum eller undervisningsopplegg på Mikhail Fominykh sitt fagfelt. Med støtte fra Erasmus+ utviklet NTNU-forskeren kurs og skrev læreboka som manglet.