Vi trenger folk som ønsker å bidra til å gjøre verden til et litt bedre sted. For å kunne klare det må vi samarbeide, men noen må gå foran. 

Er du med? Det starter nemlig med deg!

 

Slik lykkes du med sentraliserte tiltak i Erasmus+

Fire personer sitter rundt et bord og jobber sammen.

 

– Det må være en god idé, et godt partnerskap – og ikke minst: Det må være morsomt å jobbe med! Få Rolf Aslaksrud Kristiansens beste råd for å lykkes med din EU-søknad.   

- Jeg brenner for internasjonalt samarbeid!

En kvinne i halvprofil ser i kamera og smiler.

 

Barnehagesjef Hilde Ersvær har involvert hele 1500 barn og nesten 300 ansatte i internasjonalt samarbeid. Hun anbefaler flere å søke Erasmus+ for å utvikle norske barnehager. 

Er du leder for en barnehage? Visste du at Erasmus+ har utrolig mange muligheter for dine ansatte, barna og utviklingsarbeidet i barnehagen? 

Erasmus+ Idrett: Gåfotball holder gamlingene friske

To eldre menn i fotballtrøye

 

Walking Football League er et europeisk samarbeid med støtte fra Erasmus+ Idrett. Partnerne har fått hele 400.000 euro (4 millioner kroner) i støtte over tre år (2021-2023). Det overordnede målet er å øke deltakelse i fysisk aktivitet for personer over 50 år gjennom gåfotball.  

Erasmus+ kan endre liv

Kvinne med briller i halvprofil

 

Hvert år sender Marte Lundberg elever og lærere fra Lofoten ut i Europa, finansiert av Erasmus+. Opplevelsene endrer både elevene, lærerne og skolen. – Det er veldig gøy å se den utviklingsreisen de har. 

Barnehage styrker inkluderingen med Erasmus+

Kvinne i halvprofil smiler til kamera.

 

Bruk av roboter og animasjonsfilmer gjør det enklere for alle barna i Solheimslien barnehage å bli inkludert i lek og andre aktiviteter – uavhengig av språk. Barnehagelærer Mariell Wilhelmsen Vågen takker Erasmus+ for muligheten personalet har fått til å øke sin digitale kompetanse.

Sitatboks med teksten: Erasmus+ har vært en døråpner til Europa og verden

 

Utvikler seg selv og skolen med Erasmus+

Mann med skjegg ser i kamera og smiler

 

– Når jeg snakker med lærere og ledere som leter etter måter å utvikle skolen på, anbefaler jeg alltid Erasmus+, sier Wayne Kelly, lærer ved Folkeuniversitetet.

Skapte helt nytt undervisningsopplegg med Erasmus+

Mann i dress i halvprofil smiler og ser i kamera

 

Det fantes ikke pensum eller undervisningsopplegg på Mikhail Fominykh sitt fagfelt. Med støtte fra Erasmus+ utviklet NTNU-forskeren kurs og skrev læreboka som manglet selv. 

Tekstplakat: Erasmus+deg=fremtiden