Tiltaket støtter tverrnasjonale prosjekter som jobber med å identifisere, teste, utvikle eller vurdere innovative politiske tilnærminger, som kan ha potensiale til å bli en del av europeisk utdannings- og opplæringspolitikk.
Hovedmålet for utlysningen er:
Prosjektene skal utvikle og teste nye ideer utover det som allerede finnes, og bør potensielt kunne føre til innovativ politikk og praksis. De bør være mulige å implementere, og kunne føre til faktiske forbedringer på feltet.
Søknaden må dekke minst en av seks prioriteringer:
Policyorienterte prosjekter i Erasmus+ forventes å kunne påvirke og skape virkning på systemnivå, ikke bare i organisasjonene som deltar i prosjektet. Søkere må kunne vise til hvordan de skal få til en slik effekt, for eksempel gjennom samarbeid med relevante offentlige myndigheter.
Erasmus+ Fremtidsrettede samarbeidsprosjekt er en utlysning innenfor hovedtiltaket Policy (KA3).
Policy er et overordnet, strategisk tiltak som skal legge til rette for og forsterke satsningene på utdanning og innovasjon i EU, slik som Europa 2020 og den europeiske ungdomsstrategien. Tiltaket inneholder en rekke virkemidler som lyses ut utenom den generelle årlige utlysningen for Erasmus+.
Policy er et sentralisert tiltak i Erasmus+. Det vil si at tiltaket forvaltes av Europakommisjonen.
Søknad sendes til Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA) i Brussel.
Institusjoner, organisasjoner og bedrifter som ønsker å utvikle prosjekter innenfor de sentraliserte tiltakene i Erasmus+, kan søke Diku om prosjektetableringsstøtte (PES). I tillegg bistår Diku med veiledning. Les mer om prosjektetableringsstøtte.
Erasmus+ Forward-Looking Cooperation Projects
Erasmus+ er EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett. Programmet støtter mobilitets- og samarbeidsprosjekter i hele utdanningsløpet: barnehage, grunnskole, videregående opplæring, høyere yrkesfaglig utdanning, høyere utdanning, og voksenopplæring.
Noen av de mest sentrale satsingsområdene er kvalitet i undervisning og opplæring, innovasjon og koblingen mellom utdanning og arbeidsliv. Med et budsjett på 14,7 milliarder euro for perioden 2014-2020 er Erasmus+ verdens største utdanningsprogram.
Norge deltar som programland i Erasmus+ på lik linje med EUs medlemsland, og Diku er nasjonalt kontor for utdannings- og sportsfeltet. I 2016 lanserte Kunnskapsdepartementet en strategi for norsk deltakelse i utdanningsdelen av Erasmus+ for 2014-2020. Les Dikus nasjonale handlingsplan for hvordan vi skal nå disse målene.
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet er nasjonalt kontor for ungdomsdelen i programmet (Aktiv Ungdom).