Aktuelt
Aktuelt
28.06.2021

Diku blir HK-dir: Hva betyr det for deg?

Torsdag 1. juli 2021 opphører Diku å eksistere – og blir en del av det nyopprettede Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir). Hva innebærer det i praksis for deg? 

Spørsmålet har mange svar, men kortversjonen er: Noe blir helt nytt, mens annet fortsetter ganske som før. La oss ta dette helt sakte og rolig, steg for steg.

Samme ordninger og ansatte

Først og fremst: Er du vant til å forholde deg til ett eller flere spesifikke Diku-programmer eller ordninger? Da kan du ta det helt med ro: Alle programmer og ordninger som før var en del av Diku, er nå en del av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir). Ingenting forsvinner.

Er du vant til å forholde deg til en eller flere ansatte hos Diku? Igjen kan du ta det med ro: Alle tidligere Diku-ansatte blir med over i HK-dir, og du vil finne oss her, som før. 

Telefonnumrene våre er som før. E-postadressene våre blir endret: hvor de før sluttet med @diku.no, slutter de nå med @hkdir.no. 

Nytt nyhetsbrev 

Er du vant til å motta nyhetsbrev fra Diku? I så fall: Du kan lene deg rolig tilbake. Du vil riktignok ikke lenger motta nyhetsbrev fra Diku, men du vil automatisk motta nyhetsbrev fra HK-dir heretter. 

Det eneste vi anbefaler deg å gjøre, er å sikre at du mottar informasjon som er relevant for deg. Vi oppfordrer deg derfor til å oppdatere innstillingene dine når du får det første nyhetsbrevet fra HK-dir 1. juli. Du kommer til å finne god informasjon om dette i selve nyhetsbrevet.

Sosiale medier: fortsetter som før

Er du aktiv på Facebook, Twitter eller LinkedIn? Vant til å komme over en og annen Diku-oppdatering i ulike sosiale medier?

Igjen kan du ta det helt med ro. Når det gjelder Diku i sosiale medier, blir det få endringer, inntil videre. Følger du allerede Diku på eksempelvis Facebook, så fortsetter dette som før de neste månedene. 

Men: Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) skal naturligvis få sine egne sosiale mediekontoer etter hvert, med riktig navn og logo. Dette arbeidet er i full gang, og planen er å ha HK-dir på plass i alle hensiktsmessige SoMe-kanaler i løpet av høsten. Du kommer til å få mer informasjon om dette.

Nettside: både ny og gammel

Kortversjon når det gjelder nettsider: Inntil videre blir det både-òg.

Er du vant til å besøke Dikus nettside for å finne informasjon om aktive utlysninger? Det kan du fortsette med: Inntil videre kommer aktive utlysninger både på diku.no og på hkdir.no.

Men: Når det gjelder nettsider, er det noen vesentlige endringer som du bør få med deg.

Hkdir.no blir en midlertidig felles nettside for det nye direktoratet. Og: Mye relevant informasjon vil du finne bare på hkdir.no. 

Vår beste anbefaling er derfor at du orienterer deg på hkdir.no. Og hvem vet: Kanskje oppdager du noe helt nytt – for eksempel utlysing av midler på ordninger som du aldri før har hørt om? Det er mulig, for HK-dir vil romme mye mer enn Diku gjør.  

Hva finner du på hkdir.no?

Følgende informasjon vil du finne på hkdir.no: 

 • Om Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir), inkludert kontaktinformasjon, pressekontakter, ledige stillinger, og mer
 • Oversikt over HK-dirs aktive programmer og utlysninger (Diku sine utlysninger vil fortsatt ligge også på diku.no) 
 • Oversikt over alle HK-dirs arrangementer etter 1. juli 2021
 • Oversikt over alle rapporter og publikasjoner som publiseres etter 1. juli 2021
 • Nyhetsartikler  
 • Oversikt over ansatte (dette kommer i løpet av sommeren) 
 • Informasjon om direktoratets øvrige tjenester (andre nettsider og verktøy forvaltet av direktoratet) 

Hva finner du ikke på diku.no?

Følgende informasjon finner du ikke på diku.no etter 1. juli 2021, men kun på hkdir.no:

 • Oversikt over arrangementer
 • Ledige stillinger i HK-dir (tidligere: Jobb i Diku) 
 • Nyhetsartikler publisert etter 1. juli 2021
 • Rapporter publisert etter 1. juli 2021
 • Deler av informasjonen under “om Diku”/organisasjon.  

Fakta:

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) blir etablert 1. juli 2021, og er eid av Kunnskapsdepartementet. HK-dir er et resultat av sammenslåingen av Diku, Kompetanse Norge, Universell, og deler av Unit.  HK-dir vil videre få oppgaver fra NSD og NOKUT. 

Hovedkontoret er i Bergen, med kontorsteder i Oslo, Trondheim og Tromsø.